Ankara marka tescil danışmanlığı, markanızın korunmasına yönelik hizmetler sunmaktadır. Şirketlerin markalarını resmi olarak tescil ettirebilmesi için marka tescil hizmetleri devreye girmektedir. Bu süreçte uzman danışmanlar, markanın sahibine özel haklar sağlayarak marka için özelleştirilmiş hizmetler sunulur. Bu haklar sayesinde markanın taklit edilmesi ya da izinsiz olarak kullanılmasının da önüne geçilir.
Marka Tescili Ne İşe Yarar?
Marka tescilinin sağladığı en önemli şey marka logosunun korunmasını sağlamaktır. Markanın logosu, markanın özgünlüğünü ve kimliğini belirten bir tasarımdır. Bu tasarım, bir başkası tarafından taklit edildiğinde markanın kimliği riske atılır. Ancak tescilli bir markanın logosu hiç kimse tarafından kullanılamaz.
Tescil işlemleri aynı zamanda devretme ve miras bırakmayı da mümkün kılar. Markanın devredilmesi ya da miras bırakılması ise tescilli markanın sahibi tarafından yapılır. Tüm bunlar, marka için ayrıcalıklı özellikler sunmaktadır.
Marka Tescili Kimler Yapabilir?
Marka tescili, belirli adımlar ve şartlar gerektiren bir süreçtir. Bu süreç, markanın ihtiyaçlarına göre uzayabilir ve detaylı işlemler gerektirir. Ankara marka tescil danışmanlığı bu süreçte bilirkişilerden oluştuğu için yardımcı olmaktadır.
Marka tescili şahıs ya da firma tarafından yapılabilmektedir. Bu işlem aynı zamanda vekil aracılığıyla da yapılabilir. Marka tescil süreçlerinde vekilin devreye girmesi maliyetleri etkileyebilir.
Marka Tescil Başvuru Ücreti Ne Kadar?
Marka tescil başvuru ücretleri birçok faktöre göre farklılık göstereceği için net bir bilgi söz konusu değildir. Öncelikle tüzel ya da gerçek kişi tarafından yapılması bu ücretleri belirleyen temel faktördür.
Diğer yandan ise markanın yer aldığı sınıf, uluslararası ya da yerel tescil durumu gibi faktörler de dikkate alınır. Ayrıca marka tescil sınıfında da ücret değişikliği söz konusudur. Yıllara göre Türk Patent Enstitüsü, marka tescil başvuru ücretini güncellediği için bilgileri yakından takip etmek önemlidir.
Marka ve Patent Danışmanlığı Nedir?
Marka ve patent danışmanlığı, bireylerin ve kuruluşların marka haklarını korumak amacıyla sağlanan bir hizmet alanıdır. Bu danışmanlık hizmeti, markaların sahip olmak istedikleri hakları sağlar ve korur. Ayrıca marka tescilinin devri ve yenilenmesi gibi işlemlerde de marka sahiplerine bilgi vererek ve işlem yaparak eşlik ederler. Bu alanda çalışan danışmanlar müşterilere marka tescili, patent başvurusu, endüstriyel tasarım hakkı gibi konularda profesyonel destek sağlarlar.
Ankara marka tescil danışmanlığı da bu konuda danışmanlık hizmeti sağlayan profesyonel ekipten oluşmaktadır.
Marka Tescili Nasıl Yapılır?
Marka tescili, Türk Patent Enstitüsü'ne yapıldığı için ilgili kurumun talep ettiği belgeler toplanır. Belgeler, marka tescili almak isteyen gerçek ya da tüzel kişinin durumuna göre farklılık gösterebilir. Belgeler eksiksiz bir şekilde temin edildiğinde ve teslim edildiğinde başvuru süreci de başlamış olur.
Belgeler eksik ise 2 aylık süre tanınır. Bu süre sonunda hala eksik çıkan belgeler varsa başvuru süreci iptal edilir. Bu süreçte Türk Patent Enstitüsü gerekli incelemeleri başlatır. Herhangi bir sorun yoksa, marka Resmi Marka Bülteni'nde yayınlanarak itiraz ve görüşler incelenir. İtiraz olmayan başvurularda tescil hakkı verilir ve sicil kaydı oluşturulur.
Marka Tescil Belgesi, başvuran kişiye teslim edilerek süreç tamamlanır. Bu süreci olabildiğince sorunsuz ve profesyonel bir yardımla geçirmek için Blue Ajans ekibinden destek alabilirsiniz.
Marka Tescili Almak İçin Şirket Gerekir Mi?
Marka tescil işlemi sadece şirketlere özel değildir. Bireyler de ticari bir faaliyetleri olmasa bile kendi isimlerini veya markalarını koruma altına almak istediklerinde bizzat ya da bir vekil yardımıyla tescil başvurusunda bulunabilirler. Dolayısıyla gerçek kişinin bir markası varsa marka tescili alması mümkündür.
Marka Tescil Yenileme Ne Zaman Yapılmalıdır?
Marka tescilinin belirli bir süresi bulunmaktadır. 10 geçerli olan marka tescili için yenileme süreleri vardır. Bu yenileme süresi ise 9 yıl 6 ay içerisinde yapılmalıdır. Tescilin yenileme işlemi geç yapılırsa ücretlerde artış yaşanabilir. Marka tescil yenileme işlemleri hakkında bilgi almak için Blue Ajans ile iletişime geçebilirsiniz.
Marka Tescil İşlemi Yapılırken Dikkat Edilmesi Gerekenler
Marka tescil sürecinde dikkat edilmesi gereken ilk ve en önemli unsur, tescil edilmek istenen ürün veya hizmetin doğru bir şekilde belirlenmesi ve bu alanda herhangi bir engelle karşılaşılmamasıdır.
Tescil sürecinde bir diğer önemli nokta ise markanın sadece kendi ülkenizde mi yoksa uluslararası alanda mı korunacağına karar vermektir. Eğer markanın korunmasını sadece Türkiye sınırları içerisinde düşünüyorsanız Türk marka tescil kanunlarına uygun hareket etmeniz esastır ve bu yasaların gerekliliklerine dikkat etmelisiniz.
Marka Tescil Başvuru Sürecinde Hangi Belgeler Gereklidir?
Marka tescil başvuru sürecinde bazı belgelere ihtiyaç duyulur. Başvuran kişinin durumuna göre bu belgeler ve bilgiler farklılık gösterebilir. Genel olarak marka tescil başvuru sürecinde gereken belgeler şunlardır:
- Başvuran kişi gerçek kişi ise T.C. kimlik numarası
- Başvuran kişi firma sahibi ise vergi numarası
- Başvuran kişinin isim, adres ve iletişim bilgilerini içeren belge
- Başvuruda bulunulacak mal ve hizmet sektörleri
- Marka başvurusunda bulunulacak ismin ya da logosunun örneği
Türk Patent tarafından belirlenen standartlara göre, marka için sunulacak logo bazı özelliklere sahip olmalıdır. 591x591 piksel boyutunda, tamamen kare bir yapıya sahip, renk skalası olarak RGB'yi kullanmalı ve 300 DPI çözünürlükte olmalıdır. Logo, JPG dosya formatında ve dosya boyutu 1 MB'ı geçmemelidir.
Marka Tescil Başvurusu Ne Zaman Sonuçlanır?
Başvurunuz onaylandığında öncelikle şekli açıdan bir inceleme başlatılır. Eğer 7. madde gereği mutlak red nedenlerini karşılamazsa başvurunuz otomatik olarak reddedilir. Ancak diğer aşamalarda reddedilme durumunda itiraz hakkınız bulunmaktadır.
Şekil yönünden herhangi bir eksiklik tespit edilirse bu eksiklikleri gidermek için size 2 aylık bir süre tanınır. Bu sürecin kesin bir zaman dilimi olmasa da genellikle 6 ay içerisinde tamamlandığını belirtebiliriz. Marka onayı alan başvurular, Türk Patent'in resmî web sitesindeki bültenlerde ilan edilir.
Marka Tescilinin Avantajları
Marka tescilinin markaya sağladığı bazı avantajlar vardır. Bu avantajları genel olarak şu şekilde sıralamak mümkündür:
- Marka tescili sayesinde marka yasal haklarına tam anlamıyla sahip olur. Yani, marka adı ve logosu sahibinden başka kimse tarafından hiçbir yerde kullanılamaz.
- İşletmenin markaya bağlı olarak itibarı ve imajı koruma altına alınır.
- Marka ihlali engellenir ve maddi manevi zararların önüne geçilir.
- İstisnai durumlarda hukuki süreç başlatılarak markanın her açıdan korunması sağlanır.
- Marka Tescil belgesi ile, firmaların ürünleri de tek bir markada birleştirilebilir.
- Marka tescilinden sonra yasal mecralarda da reklam verme hakkı elde edilir.
- Reklamlar sayesinde tescilli markanın bilinirliği de artırılır ve gelirde büyüme görülür.
Ankara Marka Tescil Danışmanlığı Hizmeti
Ankara marka tescil danışmanlığı hizmeti, koruma altına ve patentini almak istediğiniz markanın tescil edilme sürecini yönetir. Bu süreç, Blue Ajans bünyesinde yer alan marka tescil danışmanları tarafından yürütülür.
Marka tescil işlemi sürecinde olası itiraz ve iptal durumlarında bu danışmanlar ilgilenerek sorunların önlenmesini sağlayan tedbirler alır. Dolayısıyla markanızın tescil edilmesini Blue Ajans sayesinde gönül rahatlığıyla bekleyebilirsiniz. Her markanın tescil süresi farklı olabileceği için özelleştirilmiş işlemler gerçekleştirilir.