facebook

Marka tescili Ankara

Anasayfa / Marka tescili Ankara
Marka tescili Ankara
Marka tescili Ankara

Marka tescili Ankara kentinde Blue Ajans ile iletişime geçebilirsiniz. Marka tescili; markalara ait hizmet ve ürünleri koruma altına alan bir sistemdir. Marka sahibini yasal olarak koruma altına alır.

Marka tescili, markaların ömrünü uzatmaktadır. Başka kişilerin marka üzerinden haksız yere kazanç sağlamasının da önüne geçen bir sistem olduğunu söyleyebiliriz. Tescil işlemi sonrasında marka yasal prosedürlerle koruma altına alınmış oluyor. Aynı zamanda tüm hak ihlallerinin de hukuki anlamda önüne geçmek için kullanılır. Marka tesciline itiraz, tescil için başvuru yapıldığında gerçekleşir. Marka tesciline itiraz sanıldığı kadar kolay değildir. İtiraz işlemleri için birçok kriterin göz önünde bulundurulması gerekiyor. Kriterler yerine getirildiği takdirde itiraz talebi de kabul edilir.

Marka Tesciline İtiraz

Marka tesciline itiraz tüzel ve gerçek kişilerin markalaşma yolunda yaptıkları başvuru sonrasında ortaya çıkar. Markalaşmak için tescil başvurusu, Türk Patent ve Marka Kurumu’na yapılması gerekiyor. Tescil başvurusunun yapılmasının ardından markanın benzeri var mı yok mu diye çeşitli araştırmalar yapılır.

Marka tesciline itiraz genellikle daha önce benzer markanın alınmış olmasıdır. Benzerliğin yanı sıra birebir aynı olan durumlarda da marka tesciline itiraz işlemi yapılır. Türk Patent ve Marka Kurumu, kendisine yapılan başvuruları detaylı şekilde ele alır. Marka tescil müracaatlarında logo, isim vb. birçok husus ele alınır. En ufak benzerlikte dahi itiraz yapılır. Marka tesciline itiraz olduğunda başvuru sahibine yetkililer tarafından bizzat bilgi verilir. Bunun akabinde başvurusuna itiraz olan kişide 1 ay içinde savunma talebinde bulunur.

Marka Tesciline İtiraz Nasıl Yapılır

Marka tesciline itiraz belirli prosedürler kapsamında yapılmaktadır. Marka tescil başvuruları, Türk Patent Enstitüsü’ne yapılır. Daha sonra başvurular, resmi olarak Marka Bülteni üzerinde yayına sunulur. Böylelikle marka tesciline itirazların yolu açılmış olur. Marka tesciline itiraz;

  • Başvuru yayına sunulduktan sonra 3 ay içinde gerçekleşmelidir.
  • Türk Patent Enstitüsü’ne harç ödemesi yapılıp, itiraz dilekçesi verilir. Aynı zamanla harçla beraber vekil ücreti de ayrıca ödenmektedir.
  • İlerde ortaya çıkabilecek hukuki sorunları yol yakından çözer. Marka sahipleri, tescil başvurusu yapılarak yayınlananların içerisinde kendilerininkine benzer ya da aynı olanlar için 3 ay içinde itiraz edebilir.
  • Aynı ve benzer marka tescillerine karşı itiraz dilekçeleri hazırlanıp ardından prosedürlerin uygulanması beklenmektedir. Marka tesciline itiraz dilekçesinde mutlaka doğru bilgilere, kanıtlara ve gerekçelere yer verilmelidir. Bu noktada Blue Ajans’tan profesyonel destek alabilirsiniz. Blue Ajans, marka tesciline nasıl itiraz edilir noktasında önemli hizmetler verecek. Ayrıca bu tür sorunlarla karşılaşmamak adına da özgün ve kaliteli markalar ortaya çıkarıyor.

Türkiye Patent Enstitüsü, marka tesciline yapılan itirazı detaylı şekilde inceleyip ona göre karar verir. Marka tescil başvurusu yapan firmaya; kısmi red ya da red kararı verilir. Bu tarz durumlarda başvuru ve itiraz yapanlara mutlaka bilgi verilir.



Yazar

dogukan-gumussoy

Doğukan Gümüşsoy

Blue Ajans Kurucusu & Dijital Pazarlama Uzmanı

Lisans eğitimini bilgisayar mühendisliği bölümünde tamamladıktan sonra Blue Ajans'da kurucu ve dijital pazarlama uzmanı olarak çalışmaktadır.



Paylaş

Sayfamızı faydalı bulduysanız sosyal medya adreslerinizde paylaşarak daha fazla kişinin doğru içeriğe ulaşmasını sağlayabilirsiniz.



Yorumlar ( 0)



Yorum Yapın

logo ×
Blue Ajans
Merhaba 👋
Size nasıl yardımcı olabilirim?
1